Osteopathie is een manuele behandelmethode die het hele lichaam onderzoekt en zo op zoek gaat naar de oorzaak van uw klacht.

Tijdens het onderzoek richt de osteopaat zich op de beweeglijkheid en de onderlinge relaties van alle weefsels in het hele lichaam.

De weefsels die minder bewegen en van invloed zijn op de klacht, worden behandeld. De osteopaat maakt los wat los moet zijn om zo het fysiologisch evenwicht weer te herstellen.

Osteopathie gaat daarbij uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam en stelt dat, mits de juiste voorwaarden zijn geschapen, het lichaam in staat is zichzelf te genezen.

Baldev-banner-1_22
Baldev-banner-1_20

Een osteopaat gaat ervan uit dat bewegingsverlies van verschillende structuren in het lichaam onder andere; botten spieren, schedel, en interne organen, van invloed kunnen zijn op het ontstaan van klachten.

Dit bewegingsverlies kan ontstaan door tal van zaken, bv., ongevallen, operaties, verkeerde houdingen en infecties.

Onder de huid zit bindweefsel. Dit bindweefselsysteem verbindt alles in het lichaam; spieren, gewrichten, wervels, bloedvaten, organen, zenuwen, lymfevaten en de schedel. Alles kan dus invloed op elkaar uitoefenen.

De behandeling grijpt aan op de plaats waar het bewegingsverlies het grootst is. Dit hoeft niet altijd de plaats te zijn waar de klacht wordt ervaren.